Dårlig eller belastet fordøjelse påvirker din huds udseende

Har du fået pillekur mod hudproblemer, spiser dårligt, eller har en belastet krop
giver det udslag i huden.


Mange af dem, som kommer til os med hudproblemer som Rosacea, Perioral Dermatitis og Akne, har været igennem tunge pillekure.
Mange ser en forbedring af hudproblemet  i en kort periode for så at se det komme tilbage. Denne rutchebane ses ofte, fordi maven ikke fungerer, som den skal, og kroppens immumforsvar er nede grundet en ødelagt tarmflora af antibiotika. Både hud og tarm skal behandles anderledes.

Gå ikke glip af vitaminerne

Mavens funktion er at udvinde vitaminer og mineraler, fra den mad, vi spiser, til brug rundt i kroppen. Derfor er sund mad naturligvis det første, som skal på plads, da der ikke er meget at hente i en pose chips eller færdiglavet mad. Dernæst handler det om at forhindre en utæt tarm, så der ikke siver giftstoffer ud i kroppen og op til fedtlaget i underhuden, som lægerne mener, kan have leverlignende funktion - nemlig at udskille affaldsstoffer. 

Meget mere om det kan du læse nedenstående

Huden og fordøjelsen


Immunforsvaret er dybt afhængige af en velafbalanceret tarmfunktion.

da optagelsen af vigtige næringsstoffer foregår i tarmen.

Når jeg spørger mine klienter, om maven fungerer, svarer de fleste ja uden at tænke mere om det. Men med bl.a. afføring for længe i tarmen vil der opstå gæring, fordi bakteriefloraen ændrer sig. Gæring danner giftstoffer, påvirker krop og i den grad din hud. Ligeledes Utæt tarm opdager man sjældent, og de færreste ved, at vores immunforsvar sidder i tarmen, og at det er vigtigt med en sund maveflora. 

Læg alt din opmærksomhed i hele teksten på denne side, og tag de to tests på fordøjelsen og mavesyren.

Mavesyren skal balancere


Er din mavesyre ikke i balance, afspejles det med sikkerhed  i huden.

Mavesyren er vigtig for en ordentlig fordøjelse af maden, så du kan udnytte og optage de livsvigtige vitaminer, mineraler og proteiner, som er kroppens og dermed også din huds byggesten.

En anden vigtig funktion for mavesyren er at nedbryde bakterier i maden. Sker dette ikke, vandrer giftstoffer videre ned i tarmen.

Ved for lidt mavesyre kan bakterien Helicobactor Pylori (mavesårsbakterien) formere sig og bl.a. forårsage  hudsygdomme som øget rosacea og uren hud samt anden inflammation i huden.

Stress bremser produktionen af mavesyre.

Mavesyretest


1 dl presset rødbedesaft + lidt oliven eller rapsolie og tjek urin.

Meget rød: Har du for lidt mavesyre (farvestoffet i rødbeden bliver ikke nedbrudt og udnyttet).

Lyserød: Muligvis for lidt mavesyre - tag testen igen om nogle uger

Intet at se: Er mavesyren OK (mavesyren nedbryder og udnytter farvestoffet).

For lidt: Start med syrligt på din tallerken - kød og evt. ananas og citron for at starte mavesyren.
For meget: Start med alt basisk – grøntsager. At tygge mandler, har god effekt – også mod halsbrand.

Styr på fordøjelsen


Har du hudproblemer, er det yderst vigtigt, at du tjekker og får styr på fordøjelsen.

Da jeg fik styr på min mavesyre og fordøjelse, mærkede jeg inden for ganske få uger, en markant forskel. Sammen med kuransigtsbehandlinger, som fik min hudkemi på plads, mærkede jeg en tydelig ro på min rosacea.

Giv dig selv 5 minutter til at læse dette – det vil gavne dig resten af livet.

Vand, vitaminer, mineraler og sporstoffer i maden bliver ikke frigivet, før de kommer igennem vores tarmsystem. Her bliver elementerne spaltet og fordøjet med hjælp fra mavesyren og fordøjelsen.

De passerer fra tyndtarmen til blodet og videre via vores stofskifte ud i vævet, som skal bruge disse næringsstoffer og byggesten til dannelse af nye blodkar, kollagen og andet godt til huden.

Energi i disse næringsstoffer og byggesten frigives først, når de forbrændes i cellen. Det er derfor vigtigt at give fordøjelsessystemet – mavesyre og tarmsystemet – de rigtige arbejdsbetingelser for, at næringsstofferne når ud til din hud.

Så det er faktisk ret simpelt :  Vil du have en sund hud? Tyg maden grundigt, drik vand, få fibre og bliv klar over, hvad sund og varieret kost egentlig er. Har du fået en antibiotikakur? indtag da også mælkesyrebakterier for at få immumforsvaret op igen.

Så start et kurforløb på klinikken og få styr på maven samtidig - køb hvide sesamfrø til fordøjelsestesten og rødbedesaft til mavesyretesten ovenstående

Antibiotika eller ej


70 % af vores immumforsvar sidder knyttet til tarmen. Vi har røde og hvide blodlegemer. De hvide sidder i tarmvæggen pakket ind i gavnlige mælkesyrebakterier, der er vært for, og passer på immumforsvarscellerne.

Har du ikke en god mælkesyreflora, vil der opstå en ubalance og inflammation i bl.a. huden.

Antibiotika giver en svækket tarmflora, og vi ser en stor forskel, når vi kurbehandler en klient, som har været i behandling med en Tetracyklin- eller anden antibioticakur kontra en, som har undladt denne mulige behandling.

Der skal flere behandlinger til, og det tager længere tid at skabe et stabilt resultat.
Vigtigst af alt er at få styr på tarmfloraen igen med mælkesyre, men først EFTER du har afsluttet et forløb med antibiotika, da det vil slå stammerne i mælkesyren ned.

Genopret tarmfloraen


Mælkesyrebakterier skaber som skrevet balance i tarmfloraen, holder bakterier og svampe nede, holder immunforsvaret oppe og danner antioxidanter mod inflammationer.

Vi anbefaler altid en mælkesyrebakteriekur i forbindelse med vores forløb med ansigtsbehandlinger. Både for at sikre os, at immumforsvaret er beskyttet, og at floraen fungerer igen efter en evt. antibiotikakur. Dette kan du gøre via syrnet yoghurt f.eks. Acido, kefir eller tilskud.

Da lægevidenskaben endnu ikke ved nok om de enkle typer af mælkesyrers rolle i tarmsystemet, kan de endnu ikke fortælle den enkelte, hvilke tilskud der passer bedst til vedkommende.

Helsekostbutikkerne kan hjælpe med antal af bakterier og hvilke - den mest kendte og anvendte er L.acidophilus og fabrikanten NDS

Probiotiske fødevarer


World Health Organization (WHO) definerer probiotika som levende mikroorganismer, der, når de administreres i passende mængder, producerer en fordelagtig effekt på sundheden.

Altså fødevarer, din mave og hud har brug for, for at kunne fungere.

Probiotika er bakterier, der findes ekstra mange af i nogle fødevarer og som forbedrer din huds og krops generelle tilstand.

Der kan nævnes: porer,løg, rødeløg og hvidløg. Derudover rucola, mælkebøtteblade, asparges, jordskokker, persillerod, grønne asparges, gulerødder, artiskok, misosuppe, oliven,  græsk yoghurt, kefir, sauerkraut, som er fermeteret kål, tomater, bananer, kokoskød og kokosmel samt hvedekim

Spis ekstra meget af disse fødevarer sammen med dine mælkesyrer.


Hvad er en utæt tarm?


En utæt tarm er ikke, at man ikke kan holde på vådt eller tørt. 

En utæt tarm er et problem, som opstår inde i tarmen, og som påvirker din hud rigtig meget.

Tarmens funktion er ikke kun at fordøje maden,  transportere næringsstoffer via cellerne rundt i kroppen samt at fjerne de ting, kroppen ikke har brug for  - den er også meget vigtig for at beskytte os mod forgiftning. 

Hvis din kost ikke er sund, eller du har fået f.eks. antibiotika eller binyrebarkhormon  i forbindelse med behandling af dit hudproblem, vil der ofte være opstået for meget svamp i tarmen eller skade på tarmens immumforsvar, og giftstoffer vil kunne trænge igennem denne og forvolde endnu mere skade på huden. 

Det er vigtigt, at du også forholder dig til denne del, hvis du vil dit hudproblem til livs.  

Sund tarm = smuk hud


Tarmes hovedfunktion er at fordøje maden, passe vores immumforsvar og optage næringsstoffer til hudens byggesten gennem tarmslimhinden, men også at beskytte dig mod forgiftning af kroppen.

Ved utæt tarm kan større mængder giftstoffer slippe ind gennem tarmslimhinden, og inflammationer kan opstå.

En utæt tarm kan give en sart og rødmende hud, fordi immunforsvaret begynder at angribe raske såvel som syge celler.

Fordøjelsestest


Test: 2 spsk. sesamkerner og 1 spsk. skyr.

Hold nu øje med exit-tiden af kernerne.
Afføring m/kerner i efter 18–30 timer = god fordøjelse.
Afføring m/kerner i efter 30-48 timer =  dårlig fordøjelse. Vita Biosa (mælkesyrebakterier) anbefales.


Afføring m/kerner i først over 48 timer = Denne tilstand er usund for kroppen og må heller ikke være rar. Et lægebesøg vil være at anbefale for at få sat fordøjelsen i gang igen.

Årsager til utæt tarm

  • Kilde til nedenstående opslag: Læge Carsten Vagn - Hansen


  • Antibiotikakur fremmer en unormal tarmflora med skadelige bakterier og candidasvampe. 


  • Alkohol og koffein er stærkt irriterende for tarmen, og det samme gælder for kemiske stoffer i maden, som for eksempel farvestoffer, konserveringsmidler, andre tilsætningsstoffer og forharskede fedtstoffer. Mangel på enzymer, som for eksempel laktase, der spalter mælkesukker, og cøliaki kan medføre problemer med utæt tarm, og det kan binyrebarkhormoner/salve og p-piller også.


  • Højraffinerede kulhydrater som hvidt sukker, slik, kager, søde sodavand og hvidt brød er en hyppig årsag til utæt tarm, blandt andet fordi de fremmer væksten af skadelige mikroorganismer og candidasvampe. Når disse svampe, der normalt findes i små mængder i tarmene, bliver for mange, danner de et mycelium, der klistrer sig til tarmvæggen og gør den utæt. Samtidig danner de gifte, der er medvirkende til symptomer i huden.


Forstå din fordøjelse

Lene Hansson har skrevet rigtig mange gode bøger om fordøjelsessystemet.

Det er meget vigtigt, at du har forståelse for sammenhæng mellem hud og fordøjelse.

Lene Hansson har lavet denne letforståelige video .

Kontaktinformation

Marianne Bisgaard

Telefon (+45) 60 24 27 11 

E-mail info@mbisgaard.dk

CVR-nr. 45203956 

Kalkbrænderivej 5b,  7100 Vejle C

 


Parkering : Stort parkeringshus 100 m fra klinikkenIndhold

Åbningstider i Vejle

Mandag     09.00 - 17.30

Tirsdag      09.00 - 17.30

Onsdag     09.00 - 17.30

Torsdag     09.00 - 17.30

Fredag       09.00 - 16.00

Lørdag       09.00 - 12.00

Søndag      LUKKET


Udvidede åbningstider

Efter aftale 07.00 - 19.00


Følg med på facebook og Instagram


Køb produkter online her

Køb gavekort online her
Copyright © 2023 Marianne Bisgaard

Design og udvikling Acaao