Dårlig eller belastet fordøjelse påvirker din hud

Har du fået pillekur eller spiser dårligt giver det udslag i huden

Mange af dem, som kommer til os med hudproblemer som Rosacea, Perioral dermatitis og Akne har været igennem tunge pille kure, i håb om at det kan slå det ned. 
Ved nogle lykkedes det, for andre opstår en forbedring af hudproblemet  i kort periode, for så at komme tilbage. Denne rutchebane er ofte fordi mave ikke fungerer, som den skal. 

Gå ikke glip af vitaminerne

Mavens funktion er at udvinde vitaminer og mineraler, fra den mad vi spiser, til brug rundt i kroppen. Derfor er sund mad naturligvis det første, som skal på plads, da der ikke er meget at hente i en pose chips eller færdiglavet mad. Dernæst handler det om at forhindre en utæt tarm, så der ikke siver giftstoffer ud i kroppen og op til fedtlaget i underhuden, som lægerne mener, kan have leverlignende funktion - nemlig at udskille affaldsstoffer. 

Meget mere om det kan du læse nedenstående

Huden og fordøjelsen

Visse hudtyper er afhængig af en velafbalanceret tarmfunktion

Vores immunforsvar findes primært i vores tarm. Derfor er det nødvendigt at opretholde en god balance i tarmfloraen for at kunne bekæmpe og undgå infektion i huden.

Når jeg spørger mine klienter, om maven fungerer, svarer de fleste ja. De tænker på, at de da er på toilettet hver dag. MEN det, der er vigtigt, er, hvor længe den fordøjede mad har ligget i tarmene.

Bliver din afføring for længe i tarmen, vil der komme gæring, fordi bakteriefloraen ændrer sig. Gæring danner giftstoffer, påvirker krop og i den grad din hud.


Mavesyren skal balancere

Er din mavesyre ikke i balance, afspejles det med sikkerhed  i huden.

Mavesyrens er vigtig for en ordentlig fordøjelse af maden, så du kan udnytte og optage de livsvigtige vitaminer, mineraler og proteiner, som er kroppens og dermed også din huds byggesten.

En anden vigtig funktion for mavesyren er at nedbryde bakterier i maden. Sker dette ikke, vandrer giftstoffer videre ned i tarmen.

Ved for lidt mavesyre kan bakterien Helicobactor Pylori (mavesårsbakterien) formere sig og bl.a. forårsage  hudsygdomme som øget rosacea og uren hud samt anden inflammation i huden.

Stress bremser produktionen af mavesyre.Mavesyretest

1 dl presset rødbedesaft + lidt oliven eller rapsolie og tjek urin.

Meget rød: Har du for lidt mavesyre (farvestoffet i rødbeden bliver ikke nedbrudt og udnyttet).

Lyserød: Muligvis for lidt mavesyre - tag testen igen om nogle uger

Intet at se: Er mavesyren OK (mavesyren nedbryder og udnytter farvestoffet).


For lidt: Start med syrligt på din tallerken - kød og evt. ananas og citron for at starte mavesyren.


For meget: Start med alt basisk – grøntsager. At tygge mandler, har god effekt – også mod halsbrand.

Fordøjelsen er vigtig

Tarmes hovedfunktion er at fordøje maden og optage næringsstoffer gennem tarmslimhinden, men også at beskytte dig mod forgiftning af kroppen.

Ved utæt tarm kan større giftstoffer slippe ind gennem tarmslimhinden, og inflammationer kan opstå.

En utæt tarm kan give en sart og rødmende hud, fordi immunforsvaret begynder at angribe raske såvel som syge celler.

Ved uro i maven og forstoppelse anbefales Vita Biosa, som er en kombination af mælkesyrebakterier og urter og fri for sukker, mælk, gluten og konserveringsmidler. Denne sammensætning af syre skaber balance i tarmbakteriefloraen, holder bakterier og svampe nede, holder immunforsvaret oppe og danner antioxidanter mod inflammationer.

Fordøjelsestest

Test: 2 spsk. sesamkerner og 1 spsk. skyr.

Hold nu øje med exittiden af kernerne.


Afføring m/kerner i efter 18–30 timer = god fordøjelse.


Afføring m/kerner i efter 30-48 timer =  dårlig fordøjelse. Vita Biosa (mælkesyrebakterier) anbefales.


Afføring m/kerner i først over 48 timer = Denne tilstand er usund for kroppen og må heller ikke være rar. Et lægebesøg vil være at anbefale for at få sat fordøjelsen i gang igen.

Styr på fordøjelsen 

Har du hudproblemer, er det yderst vigtigt, at du tjekker og får styr på fordøjelsen.

Da jeg fik styr på min mavesyre og fordøjelse, mærkede jeg inden for ganske få uger, en markant forskel.  Sammen med kuransigtsbehandlinger, som fik min hudkemi på plads, mærkede jeg en tydelig ro på min rosacea.

Giv dig selv 5 minutter til at læse dette – det vil gavne dig resten af livet.

Vand, vitaminer, mineraler og sporstoffer i maden bliver ikke frigivet, før de kommer igennem vores tarmsystem. Her bliver elementerne spaltet og fordøjet med hjælp fra mavesyren og fordøjelsen.

De passerer fra tyndtarmen til blodet og videre via vores stofskifte ud i vævet, som skal bruge disse næringsstoffer og byggesten til dannelse af nye blodkar, kollagen og andet godt til huden.

Energi i disse næringsstoffer og byggesten frigives først, når de forbrændes i cellen. Det er derfor vigtigt at give fordøjelsessystemet – mavesyre og tarmsystemet – de rigtige arbejdsbetingelser for, at næringsstofferne når ud til din hud.

Så det er faktisk ret simpelt :  Vil du have en sund hud? Tyg maden grundigt, drik vand, få fibre og bliv klar over hvad sund og varieret kost egentlig er. 

Så start et kurforløb på klinikken og få styr på maven samtidig - køb hvide sesamfrø til fordøjelsestesten og rødbedesaft til mavesyretesten ovenstående

Hvad er en utæt tarm ?

En utæt tarm er ikke at man ikke kan holde på vådt eller tørt. 

En utæt tarm er et problem , som opstår inde i tarmen og som påvirker din hud rigtig meget..

Tarmens funktion er ikke kun at fordøje maden,  transportere næringsstoffer via cellerne rundt i kroppen samt at fjerne de ting kroppen ikke har brug for  - den er også meget vigtig for at beskytte os mod forgiftning. 

Hvis din kost ikke er sund eller du har fået f.eks. antibiotika eller binyrebarkhormon  i forbindelse med behandling af dit hudproblem, vil der ofte være opstået for meget svamp i tarmen eller skade på tarmen og giftstoffer vil kunne trænge igennem denne og forvolde endnu mere skade på huden. 

Det er vigtigt at du forholder dig til denne del også, hvis du vil dit hudproblem til livs.  

Årsager til utæt tarm

  • Kilde til nedenstående opslag Læge Carsten Vagn - Hansen
  • Antibiotika fremmer en unormal tarmflora med skadelige bakterier og candidasvampe. 
  • Alkohol og koffein er stærkt irriterende for tarmen, og det samme gælder for kemiske stoffer i maden, som for eksempel farvestoffer, konserveringsmidler, andre tilsætningsstoffer og forharskede fedtstoffer. Mangel på enzymer, som for eksempel laktase, der spalter mælkesukker, og cøliaki kan medføre problemer med utæt tarm, og det kan binyrebarkhormoner/salve og p-piller også.
  • Højraffinerede kulhydrater som hvidt sukker, slik, kager, søde sodavand og hvidt brød er en hyppig årsag til utæt tarm, blandt andet fordi de fremmer væksten af skadelige mikroorganismer og candidasvampe. Når disse svampe, der normalt findes i små mængder i tarmene, bliver for mange, danner de et mycelium, der klistrer sig til tarmvæggen og gør den utæt. Samtidig danner de gifte, der er medvirkende til symptomer i huden.J


Forstå din fordøjelse

Lene Hansson har skrevet rigtig mange gode bøger om fordøjelsessystemet.

Det er meget vigtigt, at du har forståelse for sammenhæng mellem hud og fordøjelse.

Lene Hansson har lavet denne letforståelige video .

Kontaktinformation

Marianne Bisgaard

Telefon (+45) 60 24 27 11 

E-mail info@mbisgaard.dk

Kalkbrænderivej 5

7100 Vejle

CVR-nr. 45203956 


Parkering : Stort parkeringshus 100 m fra klinikkenIndhold

Åbningstider

Mandag     09.00 - 17.30

Tirsdag      09.00 - 17.30

Onsdag      09.00 - 17.30

Torsdag     09.00 - 17.30

Fredag       09.00 - 17.00

Lørdag       Efter aftale

Søndag      LUKKET

Udvidede åbningstider

Efter aftale 07.00 - 20.00


Copyright © 2019 Marianne Bisgaard

Design og udvikling Acaao