Pigmentpletter
Leverpletter eller brune skjolde på huden

Pigmentpletter

Er der pigmentpletter i hudbilledet, fremstår det ikke jævn og ensartet.

Vi ser ofte disse pigmentpletter eller brune skjolde ligge i panden eller på overlæben, hvor det giver et billede af et overskæg, hvilket naturligvis er uønsket.

Der findes to behandlinger, som kan hjælpe dig – vi skal bare finde den rette til dig.

Pigmentpletter & hudforandring

Det kan være svært selv at vurdere, om det er pigmentpletter og skjolder, man har, eller om det er et modermærke i ændring eller en hudforandring. Det er meget vigtigt, at du tager til din læge, hvis du er det mindste i tvivl.

Vi har lavet en informationsside til dig, som gerne vil vide mere om solen, hudkræft, og hvad du skal være obs på.

Men husk – det er lægen, som vurderer, om det er en hudtilstand, som skal eller kan fjernes kosmetisk.

Hvad er pigmentpletter?

Pigmentpletter er en samling af ekstra melanin, som er hudens farvestof, på ét sted. Ses ofte i ansigtet på kinder, pande og overlæbe samt på hænder og bryst. Det er helt fladt og må ikke sammenlignes med gammelmandsvorter og modermærker. 

Et stigende problem under graviditet og overgangsalder

I takt med hormonændringer sker der ændringer i huden. Ofte er pigmentpletter det første tegn på, at huden agerer anderledes i solen. Vi ser en stigning i dette problem til trods for, at man er blevet mere bevidst omkring brug af solcreme. Dette skyldes muligvis, at cremen først bruges ind i sommeren og ikke i foråret, som den skal. Kan også skyldes højere UV-indeks.

 

Brune pletter & skjolde

Lad resultaterne tale for sig selv

Når man bliver angrebet af pigmentpletter, som er en overproduktion af farvestoffet melanin i huden, ser huden beskidt og ujævn ud.

Pletterne opstår pludseligt aktiveres efter ophold i solen og er svære selv at komme af med.

Vi hører ofte denne sætning på klinikken ” Jamen, jeg ligger ALDRIG i solen” … nej, men om du går en strøgtur, arbejder i haven eller om du ligger på en drømmeseng, så er UV-bestrålingen lige så farlig og giver skader.

Den eneste forskel er, at det bare ikke virker så varmt, når man bevæger sig lidt rundt. Solcreme skal bruges som dagcreme – fra marts til sidste solstråle i oktober og 2-3 gange dagligt i store mængder.

Se vores før og efter billeder og resultater med behandling af tidligere kunder.

Behandling af Pigmentpletter

Tjek ved lægen

Det kan være svært at vurdere selv, om det er pigmentpletter og skjolder, man har, eller om det er et harmløst modermærke eller en hudforandring.

Det er meget vigtigt, at du tager til din læge, hvis du er det mindste i tvivl.

Vi har lavet en informationsside til dig, som gerne vil vide mere om solen, hudkræft og hvad du skal være obs på.

 

 

10 år yngre hænder

 

IPL laserbehandlingen er oplagt til kraftige pletter på hænder og kroppen og visse typer pletter i ansigtet.

Du er velkommen til en Gratis konsultation ved vores sygeplejerske, som udfører denne behandling.

 

Behandlingsmuligheder

Videnskaben har skabt nogle seriøse og holdbare muligheder for dig, som lider af pigmentpletter og skjolde.

N

Behandlinger

  • Cosmelanbehandling – til skjolder
  • Laserbehandling – mod mørke pletter på hænder (udført af Møhring Ellipse)

Men det er vigtigt, at du bruger solcreme hver dag – flere gange dagligt i sommermånederne efterfølgende.

SPF – Den lille forskel

SPF kan være meget misvisende. Umiddelbart meget logisk tænker de fleste, at en SPF 50 dækker dobbelt så godt som en SPF 25. Men sådan er det bare ikke.

Vi kan tage et eksempel med SPF 30 og SPF 60:
– SPF 30: (30-1)/30 = 96.6 % beskyttelse
– SPF 60: (60-1)/60 = 98.3 % beskyttelse

Der er faktisk kun en forskel på 1,7 %.

For lille mængde solcreme = Meget lidt beskyttelse.

Når du anvender en høj faktor, har du lidt mere af give af, hvis du kommer til at smøre for lidt på. Det er ikke nemlig sådan, at hvis du tager halvdelen af den anbefalede mængde på, vil en faktor 30 blive til en faktor 15. Den bliver faktisk derimod meget hurtigt til en faktor 5, fordi det er en eksponentiel kurve.

Hvor meget er nok? Du skal bruges en hel håndfuld (ca. 40 ml) solcreme for at dække en voksen krop og ca. en teske til at dække ansigtet.

SPF 25 betyder, at man kan tåle 25 gange højere UV-bestråling ved anvendelsen af solcremen.

Det betyder ikke, at man kan opholde sig 25 gange længere i solen. UV-stråling varierer nemlig hele dagen, og mængden afhænger bl.a. af, hvor tæt på ækvator du er.

Solfaktor angiver kun graden af UV-B beskyttelse.

Graviditet & pigment

Er du gravid, er der stor risiko for pigmentfejl

– typisk på overlæben og rundt om øjnene samt på kindben.

Dette skyldes mængden af hormon i kroppen og en overdisponeret melanindannelse.

Benyt en faktor 30 eller 50 med UVA og UVB og påfør den oftere i rigelig mængde i stedet for at gå højere op i SPF – jo højere, desto mere kemi, som de fleste gerne vil undgå i graviditeten.

Pas på med parfume, når du opholder dig i solen. Den fremkalder tit skjolder på huden. Brug solbriller og solhat.

Det kan ikke betale sig at få behandling mod pigmentpletter under din graviditet. Start først, når du er færdig med at amme, og hormonerne er ved at falde på plads.

Gratis

Konsultation

Kom til en gratis konsultation og lad os sammen finde ud af, hvilken type behandling din hud ville have bedst af.

PRISLISTE: 

Ansigtsbehandling mod pigment og leverpletter

Pigmentskjolder - Cosmelan maske
4.800,-

Cosmelan® ansigtsbehandling er udråbt til ”World´s No. 1 Pigmentation Treatment”, og det forstår vi godt.

Hvordan virker de?

Solfiltre

Solcreme virker på den måde, at cremen bortfiltrerer en del af UV-strålingen med enten kemisk eller fysisk solfilter. De fleste solprodukter i dag består af en blanding af kemiske og fysiske solfiltre.

Fysisk solfilter:

Det fysiske filter lægger sig som et skjold oven på huden og bortreflekterer både UV-A- og B-stråler, så de ikke laver skader i huden.

Det eneste fysiske solfilter, som på nuværende tidspunkt må anvendes i solcremer inden for EU, er titaniumdioxid. Herudover er zinkoxid også et fysisk solfilter, der giver den tætteste UV-A-beskyttelse. Det er det fysiske filter, som kan gøre solcremen svær at fordele og give hudoverfladen et hvidligt skær. Ved at investere i en kvalitetssolcreme kan du undgå problemet.

Kemisk solfilter:

Det kemiske solfilter indeholder stoffer, som trænger ind i det øverste hudlag. Når UV-strålerne rammer huden, opsuger filteret UV-strålingen, der dermed forhindres i at nå ned i de dybere hudlag og gøre skade der. Filtret omdanner UV-strålerne til varme, der tabes i luften eller transporteres væk med blodcirkulationen.

De kemiske stoffer nedsætter på denne måde den strålingsmængde, man udsættes for. Hermed kan man nedsætte sin risiko for at blive forbrændt og undgå skader i huden.

Kemiske solfiltre beskytter effektivt mod solens UV-B-stråler, mens der er forskel på de forskellige stoffers evne til at beskytte mod UV-A-stråler. De senest udviklede kemiske solfiltre beskytter bedre mod UV-A end tidligere.

De mest brugte kemiske filtre er: octocrylene, octyl salicylate, PABA, oxybenzone, octyl, methoxycinnamate og avonbenzone.

Solcremen med kemisk solfilter skal helst påføres 20 min. inden solbadning, så cremen og filtrene er blevet optaget i huden og er aktive, når du eksponerer dig for solens lys.

Miljøstyrelsen anbefaler, at børn under 12 år ikke bruger solcremer, der indeholder det kemiske solfilter 4-MBC (4-Methylbenzylidene Camphor). Stoffet er nemlig under mistanke for at være hormonforstyrrende. Solcremer, der indeholder 4-MBC, bliver ikke længere forhandlet i Danmark, men kan stadig købes i udlandet.