Perioral dermatitis - mest hos kvinder

Perioral dermatits er en hudsygdom, som vi ser mere og mere

Denne hudtilstand er stærkt stigende i takt med, at forbrug af næsespray, steoide cremer, stress og hormonændringer vinder frem. Perioral dermatitis er en hudtilstand, som vi oftest ser hos kvinder. Den ses oftest omkring næsebor og mund, men perioral dermatits kan også brede sig til øjne og mellem bryn.

Som andre hudsygdomme er perioral dermatitis hæmmende, fordi den ændrer udseenet og tilkalder en uønsket opmærksomhed. Derfor kan den hæmme meget socialt og være en pestilens for bæreren af den.

Perioral dermatitis ses som små røde, lave knopper - uden betændelse. Disse knopper spreder sig, og efter nogen tid bliver der så mange, at huden hæver og bliver rød i området grundet inflammationen.


Kan Perioral dermatits gå væk af sig selv?

Ja - men ofte kommer den tilbage grundet den ubalance, der er i huden. Hvis du ønsker et varigt resultat, skal du sørge for at få bragt huden tilbage i den balance, den er skabt til at være i. Dette gøres i et kurforløb, hvor der bl.a.  bruges syre til at skabe et stabilt og unikt resultat. Det værste, du kan gøre, er at bruge hormoncreme, som blot forværrer din perioral dermatitis eller holder din hud passiv.  Perioral dermatitis smitter ikke og er relativ nem at behandle for os.

Læs med her på siden og bliv klogere på, hvad det er, og hvad vi kan gøre for dig.


Perioral Dermatitis

Hvad er perioral dermatitis? 

Perioral dermatitis er en hudsygdom, som ofte ses ved unge kvinder fra 20-årsalderen og op. Udslæt starter typisk ved næse og mund, men kan også forekomme ved øjne - her ændrer hudtilstanden navn til Periorificiel.

Perioral dermatitis er et rødt udslæt med knopper, forhøjning af huden samt skældannelse. Selvom der er inflammation i huden, er denne ikke nødvendigvis kronisk.

Der er ikke karsprængninger i denne hudtilstand, men små bristninger kan forekomme – specielt omkring næse, hvis hudområdet har været belastet i længere tid.
Anbefaling - ansigtsbehandling 

Vi fik denne video ind på vores mail og hold da op den lunede. 

Vi gør bare vores arbejde, vi er gode til det, det ved vi godt, men at få denne video og alle de andre roser vi igennem årene har fået, gør, at vi får endnu mere lyst til at fortsætter med at udfylde dette hul, hele skønhedsbranchen har skabt - nemlig at tilgodese og koncentrere sig om de mennesker med hudtilstande, som er voldsomme, og som blot har et beskedent ønske om at blive kigget på.

Mennesker, som er hæmmet socialt af deres hudtilstand, og som ikke har kunnet finde en løsning i lægeverdenen eller ikke ønsker at benytte den, og som er total ligeglade med, at blive endnu skønnere.

Mette Møller har fået et kurforløb mod perioral dermatitis. Tusind tak for din video, Mette.

Årsag til P. Dermatitis

Intet dokumenteret, men følgende er under mistanke ved perioral dermatitis 

  • Binyrebarkhormoncreme eller medicin (næsespray)
  • Hormonændringer
  • Frost og UV-lys
  • Antibiotikakur se mere her
  • Tarmsygdommene Morbus Chrohns / Colitis Ulcerosa
  • Kosmetiske hudplejeprodukter
  • Kortisonhormon ved stress - choktilstand - fyring, skilsmisse, ulykke og sygdom

Eksem og Hormoncremer

Udstedes kun af læge eller kan desværre købes på nettet - hold dig fra dem.

Hvad kan forværre en eksem?

En eksem behandles ofte med binyrebarkhormoner og derefter tetracyklin – nogle gange med godt resultat, nogle gange med en forværring - meget sjældent med en holdbar virkning med mindre de bruges igen og igen.

Behandling med steroidecremer (hormoncremer) kan være en rigtig ”killer”, da hudens celler på et tidspunkt bliver sløve og ikke formår at forny sig med det interval, som er normalt (28 dage). Og det er ikke, hvad vi ønsker i en behandling mod  eksem 

Kvaliteten af de nye celler bliver dårligere og dårligere. Immunforsvaret bliver gradvis svækket, og så har man den onde cirkel.

Antibiotika eller ej

70 % af vores immumforsvar sidder knyttet til tarmen. Vi har røde og hvide blodlegemer. De hvide sidder i tarmvæggen pakket ind i gavnlige mælkesyrebakterier, der er vært for, og passer på immumforsvarscellerne.
Har du ikke en god mælkesyreflora vil der opstå en ubalance og inflammation i bl.a. huden.

Antibiotika giver en svækket tarmflora, og vi ser en stor forskel, når vi kurbehandler en klient, som har været i behandling med en Tetracyklin- eller anden antibioticakur kontra en, som har undladt denne mulige behandling.

Der skal flere behandlinger til, og det tager længere tid at skabe et stabilt resultat. Vigtigst af alt er at få styr på tarmfloraen igen med mælkesyre.

Behandling af Perioral Dermatit

Et behandlingsforløb på klinikken er nødvendigt, for at vi kommer sikkert og stabilt i mål med din hudtilstand. 

Du skal komme til behandling 6 gange med 14 dages interval. Derefter er perioral dermatitis typisk væk fra overhuden, og du anbefales at komme til vedligeholdelsesbehandling hver 6. og derefter hver 12. uge. 

En kombination af behandlinger, speciel hjemmepleje og efterfølgende vedligeholdelsesbehandlinger skaber et stabilt resultat, og ofte er det nok. 

Senere kan Laser og Lysterapi styrke huden og fjerne kronisk rødmen.

Bestil tid til en konsultation

Konsultation Perioral Dermatit

De fleste, som kommer hos os med perioral dermatit, har allerede været i behandling i den lægelige del af det udbud, der er. Uden held og søger nu alternativer.

De har ofte derigennem fået en diagnose, hvis det har været muligt for lægen at stille en sådan. Det er ikke et must for os, at du har en diagnose – for os er det vigtigere at vide alt om gener, kostvaner og daglig påvirkninger for at kunne give din hud en effektiv og stabil behandling. 

Kom til en GRATIS konsultation, lær os at kende og lad os hurtigt vurdere, om vi kan hjælpe dig til en stabil hud.

Bestil tid til konsultation

Perioral dermatitis og maven

Fordøjelsens betydning er stor ved en perioral dermatitis.

Hele optagelsen af vitaminer og mineraler foregår i din mave-/tarmregion, og fungerer din fordøjelse ikke, går disse tabt, og der opstår giftstoffer i tarmen, hvorfra de siver ud i bindevævet. Dette kaldes en utæt tarm. Så tarmens helbred er meget vigtig for din hud. Denne utæthed påvirker huden kraftigt og forværrer din perioral dermatitis og skal undersøges - tag evt. vores fordøjelsestest.

Læs om fordøjelsens påvirkning af huden.

Fordøjelsestest

Denne fordøjelsestest er vigtig at tage inden dit besøg eller efter 1. behandling.

Kostråd mod perioral dermatitis

Sukker Overflødigt sukker i blodet bindes til vores protein og svækker dermed dannelsen af collagen. Samtidig bliver vævet drænet for mineraler. Når sukker binder til karvægge, bliver disse stive og mister elasticitet. Sukker fodrer candidasvampen i dit tarmsystem, der forårsager inflammationer, som påvirker din perioral dermatitis

Gluten: Giver også candidasvampen gode betingelser i maven og kan derigennem være medvirkende til utæt tarm og inflammation.

Mælkeprodukter: Slimdannende og betændelsesfremmende. Det er proteinstoffet i mælk, som belaster tarmen.

Basisk kost giver et roligt hudbillede samt den korrekte vitaminfordeling i kosten

A-vitaminholdig kost, som er betændelseshæmmende

C-vitaminholdig kost, som styrker immunforsvaret

Antiinflammatorisk kost 

Der findes gode og dårlige fedtstoffer, og vores cellemembran indeholder de olier, du spiser.

I denne membran omdannes fedtsyrerne til hormonlignende signalstoffer. Disse har stor indflydelse på, om vi rammes af inflammation (perioral dermatit/perioral dermatitis), om vores blodkar trækker sig sammen, og om blodpladerne klumper sig sammen og bliver til blodpropper.

Derfor er det vigtigt, at de olier, du spiser, er af en god kvalitet. Ellers bliver disse signalstoffer dårlige.

Derfor er det vigtigt at spise de rigtige olier med det rigtige størrelsesforhold mellem Omega 3 og 6

Kontaktinformation

Marianne Bisgaard

Telefon (+45) 60 24 27 11 

E-mail info@mbisgaard.dk

CVR-nr. 45203956 

Kalkbrænderivej 5b,  7100 Vejle C

 


Parkering : Stort parkeringshus 100 m fra klinikkenIndhold

Åbningstider i Vejle

Mandag     09.00 - 17.30

Tirsdag      09.00 - 17.30

Onsdag     09.00 - 17.30

Torsdag     09.00 - 17.30

Fredag       09.00 - 16.00

Lørdag       09.00 - 12.00

Søndag      LUKKET


Udvidede åbningstider

Efter aftale 07.00 - 19.00


Følg med på facebook og Instagram


Køb produkter online her

Køb gavekort online her
Copyright © 2023 Marianne Bisgaard

Design og udvikling Acaao