Hvad er årsagen eksem 

Eksem opstår ofte af påvirkninger udvendig og indvendig

Eksem er svær at arbejde med da nålen i høstakken - årsagen -  ikke altid er til at finde frem til. Derfor kan vi ikke fjerne eksem eller andre hudsygdomme, men vi kan få din eksem til at ligge latent så den er stort set ikke synlig på hudoverfladen hvis den er villig til ændringer.  

Men der er nogle ting, som vi ved er voldsomme kick startere for en eksem og holder den fast i en dårlig hudkemi og andre ting, som mangler for at en cellefornyelse har gode betingelser. Det kan du læse mere om her på siden.

Kan I få min eksem væk ?

Vi har, som med de andre hudtilstande vi behandler, rigtig gode resultater på eksem. Vi er biologisk forskellige og hudens reaktionsmønstre er derfor forskellige. Men et behandlingsforløb og korrekt sammensat kost har stor betydning. Lad os se på dit problem og vurdere derudfra, men læs først alle vores gode råd. 

Vi behandler disse typer eksem

De eksemtyper, vi behandler på klinikken og har unikke resultater med, er følgende:

 • Atopisk eksem, som ofte opstår i voksenalderen, hvis man har haft børneeksem
 • Kontakteksem, som opstår ved berøring af f.eks. metal, mad, makeup  eller andet. 
 • Seboroisk eksem, er en eksem i ansigt. Typisk med en fedtet bund og skallende overflade i bryn og omkring næsen.

Andre eksemtyper anbefaler vi behandles af hudlægen eller alternativ vej.


     SE  FØR OG EFTER BILLEDER     


Behandling mod atopisk eksem 

Du kan som nævnt vælge den traditionelle lægebehandling med steoidecremer og pillekur eller vores alternativ - ansigtsbehandling mod atopisk eksem.

Hvad du skal vælge, er op til dig. Jeg kan kun sige, at 75 % af vores klienter allerede har været igennem behandling mod eksem ved lægen og derefter kommer til os for hjælp. Dog vil gode råd og en konsultation ved hudlæge altid være godt.

Vore klienter er glade for den mere elastiske fornemmelse i huden, mindre fortykkelse og den dæmpede rødmen efter vore behandlinger.

Eksemen vil dog altid ligge latent i huden. Ved en svækket hud er der efter vores erfaring kun en ting at gøre, nemlig at rense og genopbygge hudens egen kemi.  


    BESTIL TID                        KONSULTATION     

Lysterapi mod eksem og stress

Lysterapi er vores uovertrufne våben mod eksem, anti-age og stress. 

Eksem og sommer

Farvestoffet lypogen i opvarmede tomater, vandmelon og rød peber giver en solbeskyttelse indefra. Husk en plejende, fedtrig solcreme SPF 50

Eksem og vinter

Vinteren er hård ved en eksemhud. Derfor er det vigtigt med ekstra hjælp. Lecithin virker som en indvendig fugtighedscreme på huden ved at styrke cellemembranen, så den bedre kan holde på væsken. Dosis: 2 spsk eller 2-4 kapsler dagligt med vand som det første om morgenen.

                                                                                                BESTIL TID     

Hvad er eksem?

Eksem er en kløende, varm fornemmelse i en meget stram, tør og finporet rødmende hud. Eksem kan være smertefuld, da revner og sprækker kan dannes og har svært ved at hele op. I ansigtet ses den ofte omkring mund og øjne.


Årsag til eksem

Årsagen til en eksem er desværre meget ofte ikke at finde.  

Nogle gange er man heldig med hjælp fra udelukkelsesmetoden, evt. priktest ved lægen og hurtigt tilbageblik i hverdagene før udbruddet. Andre gange kommer det snigende.


Eksem er genetisk

Den er meget genetisk, og vi ser ofte, at en børneeksem udvikler sig til en atopisk eksem i voksenalderen.

Atopisk eksem er yderst følsom for lokalt påførte ingredienser i kosmetiske cremer, som ikke balancerer huden,  samt ophold i f.eks. nymalede rum med mange kemiske partikler i luften.


Hvordan er langtidsudsigterne?

Eksem kan, hvis den behandles hurtigt, komme til at ligge latent i huden. Dette betyder, at den ikke kan fjernes, men visuelt kan forsvinde fra overfladen for så at blusse op ved f.eks. stresspåvirkning og anden usund livsstil.

Atopisk eksem

Lidt om huden – eksem

Huden er vores største og et af vores mest livsnødvendige levende organer.

Huden fungerer primært som et stød- og varmeisolerende, temperaturregulerende og nogenlunde vandtæt hylster for hele kroppen.

At ændre en hud – uanset om det er indefra via kost eller i vores kurforløb med medicinsk udviklede ingredienser – vil altid tage mindst 28 dage (som er den normale cellefornyelsescyklus), inden du vil kunne begynde at se ændringer.

Huden er først i balance efter mindst 3 mdr. i kurforløb. 

Alt tager tid. Er du tålmodig, er resultatet værd at vente på.


Diagnose på atopisk eksem/atopisk dermatit?

Vi stiller her på klinikken ikke diagnose. Ønsker du en sådan, skal du til hudlægen.

De fleste, som kommer hos os, har allerede været i behandling i den lægelige del af behandlingsmulighederne og søger nu alternativer.

De har ofte derigennem fået en diagnose, hvis det har været muligt for lægen at stille en sådan.

Det er ikke et must for os, at du har en diagnose – for os er det vigtigere at vide alt om gener, kostvaner og daglig påvirkninger og at kunne læse din huds behov.

Vi vil altid sende dig videre, hvis vi kan se, at der skal lægelig behandling til. Tørhed i et modermærke eller på huden kan være forstadier til hudkræft.

Eksem - kost

Sukker: Overflødigt sukker i blodet binder til vores protein og svækker dermed dannelsen af collagen. Samtidig bliver vævet drænet for mineraler. Når sukker binder til karvægge, bliver disse stive og mister elasticitet. Sukker fodrer candidasvampen i dit tarmsystem, der forårsager inflammationer, som igen påvirker din eksem. Se mere her.

Gluten: Giver også candidasvampen gode betingelser i maven og kan derigennem være medvirkende til utæt tarm og inflammation. 

Mælkeprodukter: Slimdannende og betændelsesfremmende. Det er proteinstoffet i mælk, som belaster tarmen. 

Basisk Kost er bestemt at anbefale samt nødder, avocado, fede fisk  m.v.

Fordøjelsen er yderst vigtig at få styr på ved en eksem

Eksem og fedtstof

Lichitinkapsler fugter huden indefra ved at holde cellemembran intakt.

Flavonoider har betydning for de mindste af vores blodkars modstandskraft og til hud med svaghed i bindevævet. Findes i stærkt farvede plantedele som f.eks. solbær og rødbeder. Ofte størst indhold i den yderste del af frugten eller grøntsagen.

Der findes gode og dårlige fedtstoffer Vores cellemembran indeholder de olier, du spiser. I denne membran omdannes fedtsyrerne til hormonlignende signalstoffer. Disse har stor indflydelse på, om vi rammes af inflammation, som kan påvirke huden, og på, om vores blodkar trækker sig sammen, når de skal.

Derfor er det vigtigt at spise de rigtige olier, der findes i kerner, avocado, fede laks eller makrel samt nødder som din eksem vil elske.

Steg i kokosolie eller olivenolie. Rapsolie til dressinger. Vær obs på det rigtige størrelsesforhold mellem Omega 3 og 6

Kost og eksem er synergieffekt 

Antiinflammatoisk kost er en kostgruppe, som hjælper til bedre optagelse af vitaminer og mineraler via en god, sund fordøjelse. Den påvirker eksem yderst positivt og er ikke til at undvære, når du først er i gang.

En kombination af E-vitaminholdig og C-vitaminholdig kost, der øger cellernes iltoptagelse og dermed er god ved opheling af huden samt de rigtige fedtsyrer, som sørger for en intakt cellemembran, kan gøre underværker for en eksemhud.

Du skal lave en livsstilsændring på mindst 3 måneder, før huden er bygget op af de mange gode og brugbare vitaminer i din kost. 

C-vitaminholdig kost – styrker immunforsvaret 

E-vitaminholdig kost – styrker blodkar og virker helende 

Biotin – er sårophelende og god mod eksem 

Eksem = Styr på fordøjelsen

Fordøjelsens betydning er enorm for en eksem.

Hele optagelsen af vitaminer og mineraler foregår i din mave-/tarmregion, og fungerer din fordøjelse ikke, går disse tabt.

Og nok det mest vigtige i vores tarm sidder de fleste af vores immum forsvarsceller - er de ikke beskyttet af en sund biotika - miljø i tarmen svækkes de og der opstår giftstoffer i tarmen, hvorfra de siver ud i bindevævet. Dette kaldes en utæt tarm.

Så tarmens helbred er meget vigtig for din hud og udviklingen af din eksem og skal tages meget alvorlig. 

Denne utæthed påvirker huden kraftigt og skal undersøges - tag vores fordøjelsestest og læs mere på siden om fordøjelsen. 


Eksem og Hormoncremer

Udstedes kun af læge eller kan desværre købes på nettet - hold dig fra dem.

Hvad kan forværre en eksem?

En eksem behandles ofte med binyrebarkhormoner og derefter tetracyklin – nogle gange med godt resultat, nogle gange med en forværring.

Behandling med steroidecremer (hormoncremer) kan være en rigtig ”killer”, da hudens celler på et tidspunkt bliver sløve og ikke formår at forny sig med det interval, som er normalt (28 dage). Og det er ikke hvad vi ønsker i en behandling mod  eksem 

Cellefornyelsen vil ske langsommere og langsommere, og kvaliteten af de nye celler bliver dårligere og dårligere. Immunforsvaret bliver gradvis svækket, og så har man den onde cirkel.

Gode råd mod eksem


 • Ophold dig aldrig i frost uden fedtholdig creme eller sol uden SPF-beskyttelse
 • Undgå lange, varme bade og dup huden tør hvor du har eksem
 • Lad huden tørre helt inden påklædning
 • Body Lotion/Olie tilsat lidt koncentreret E-vit (købes ved Helsam) til opheling ved eksem på store områder. Eksem i ansigt og på hals skal reguleres med speciel pleje, Lysterapibehandling og ansigtsbehandling mod eksem.
 • Væske er vigtig til en hud med eksem. 1½–2 l vand dagligt
 • Klør huden? Så benyt bløde, hvide handsker, når du sidder i dine egne tanker og er ubevidst om, at du klør huden. F.eks. når du ser TV eller om natten. Så undgår du sår og ekstra rødmen på huden. Byggemarkeder har disse bløde, tætsiddende murermesterhandsker.
 • Skru ned for stress – tag din hverdag op til overvejelse – hvad kan gøres anderledes og føre til en roligere rytme uden stress?
 • Ens for alle eksemtyper er mangel på det rigtige fedtstof – udvendig som indvendig. Dette er yderst relevant at spise som kosttilskud. Fugt i huden er ligeledes en mangel, men idet man ikke kan smøre sig til fugt på huden, skal man ind og søge cremer med fugtbindere som eksempelvis hyaluronesyre.
 • Få styr på kost, fedtstoffer og fødevarer som trigger din eksem. 
 • Vi vejleder dig gerne her på klinikken under en eksembehandling


     BESTIL TID     


Kontaktinformation

Marianne Bisgaard

Telefon (+45) 60 24 27 11 

E-mail info@mbisgaard.dk

CVR-nr. 45203956 

Kalkbrænderivej 5b,  7100 Vejle C

 


Parkering : Stort parkeringshus 100 m fra klinikkenIndhold

Åbningstider i Vejle

Mandag     09.00 - 17.30

Tirsdag      09.00 - 17.30

Onsdag     09.00 - 17.30

Torsdag     09.00 - 17.30

Fredag       09.00 - 16.00

Lørdag       09.00 - 12.00

Søndag      LUKKET


Udvidede åbningstider

Efter aftale 07.00 - 19.00


Covid 19 nedlukning 23/12 -  ? 

Følg med på facebook og Instagram


Køb produkter online her

Køb gavekort online her
Copyright © 2021 Marianne Bisgaard

Design og udvikling Acaao