Rosacea gratis råd og vejledning

Rosacea er en hudsygdom, både mænd og kvinder er ramt af - og som påvirker socialt

På klinikken oplever vi en øget tilgang af mennesker, som er ramt af rosacea. Med en placering midt i ansigtet bliver mange også psykisk ramt af hudsygdommen, og rosacea går dermed hen og bliver en direkte årsag til social hæmning. Nogle gange kan en rosacea nemlig være så slem, at omgivelsernes reaktion gør det svært ikke at blive hæmmet af den. Rosacea, som ses som rødmen, hævelser i huden med akne eller røde plamager er en hudtilstand, som har sit eget liv. Den er yderst reaktiv, og mange påvirkninger forværrer rosacea. Det kan være kulde og varme , solcreme om sommeren, en dårlig fordøjelse, forkert pleje, start af medicin, hormonændringer, gener eller noget helt andet.


Kan jeg blive hjulpet med min rosacea?

Ja - det kan du. Vi har på klinikken mange års erfaring med rosacea, og du er kommet til det rette sted, hvis du seriøst ønsker ændringer i din hudtilstand. Ofte bliver en Rosacea misforstået og behandles som en yderst sensitive hud .Men efter vores erfaring er en rosacea kørt af sporet, og bliver den ikke rettet tilbage på en normal hudkemi, får du sjældent et varigt resultat. Det er meget vigtigt at blive klar over, hvilke ting, som netop din rosacea bliver provokeret af. Det er nemlig ikke ens for alle. Vi kalder dem rosacea-triggere.

Her på siden vil vi fortælle dig om mulighederne for bedst mulig behandling på klinikken, om kost, og hvad rosacea trigges af, og hvordan den udvikler sig .

Cryosauna

På vores anden klinik Cryosaunavejle kan du komme hele vejen rundt om dit problem. Nemlig den betændelsestilstand der kan ligge i kroppen og forårsage hudproblemer. 

Cryosauna kaldes også Cryoterapi og er en 3 minutters behandling i minus
140 grader bløde kuldedampe. Den får din krop til at

 • Sende iltet blod og næring til huden
 • Udskille affaldsstoffer og inflammationstilstande

En kold men yderst effektiv behandling.

Book den altid sammen med din ansigtsbehandling op opnå 40% rabat


Min egen rosaceahistorie 

Røde knopper og kløe i huden samt rød næse.

At skrige efter et frirum, når man er bærer af hudsygdommen rosacea er helt normalt.  Det gør så ondt i mig, hver gang jeg hører det fra vore nye kunder med rosacea - fordi jeg selv har været der. Jeg ved, om nogen, hvordan det hæmmer socialt og i arbejdslivet  at have en blussende rød og hævet hud med rosacea. 

Min opstod efter min 3. fødsel, jeg var 32, og den er arv fra min bedstefar og mor - så meget genetisk.

Jeg havde på daværende tidspunkt kun AHA syrer på klinikken, som gav minus effekt. Sidenhen har jeg nørdet med syrer og arbejder nu med sikre og yderst resultatgivende syrer på klinikken. Disse syrer i min rosacea ansigtsbehandling,
et juicetilskud og vores Cryobehandling, som reducerer betændelsestilstande i min krop har været min vej ud til en stabil hud, og jeg deler meget gerne ud af mine erfaringer - konsultation

Rosacea - røde pletter i huden

Rosacea har mange ansigter

Rosacea er en hudtilstand, som vi efterhånden dagligt møder nye kunder med. 

En stærkt voksende hudtilstand, som ingen kender årsagen til. Røde pletter på huden opstår - nogle med betændelse, andre uden. Man kan mærke en generel ændring i følsomheden. Den kan varme op, og den kan klø.

Der findes mange forskellige typer rosacea, og de kan se forskellige ud. 

Nedenstående kan du læse om vores resultater, årsag til rosacea, symptomer og stadier samt kostens betydning.

Lad dig ikke skræmme - vi er her for at rådgive og vejlede dig.


 SE FØR OG EFTER BILLEDER 


Alternativ Rosacea behandling

Håb for en effektiv rosacea behandling.

Mange har prøvet meget forskelligt i kampen mod  Rosacea.

Hjemmebehandlinger, lægebesøg og forskellige tips på internettet og ofte uden resultat eller med en kortvarig effekt.

Har du ikke fundet en løsning endnu, skal du ikke miste håbet.

Vores behandlingsteknik er bygget op igennem 30 års erfaring med syrer, regulering af talgproduktionen og betændelse - og vi arbejder både indefra og udefra ved en rosacea. En behandling mod denne hudsygdom går ret enkelt ud på at normalisere huden, samtidig med at hudens egen funktioner sættes i gang igen. For os lyder det ganske fornuftigt, og vore tidligere rosaceakunder er enige.


  BESTIL TID 

Gratis konsultation om rosacea

Har du behov for en konsultation omkring behandling mod Rosacea, en snak generelt eller bare lyst til lige at se os, mærke efter og så derefter tage en beslutning om, hvorvidt rosacea skal være en del af din fremtid også? Så er du hjerteligt velkommen til en konsultation. 

Til en konsultation kommer du op at ligge på briksen, så din behandler kan se din type af rosacea. Husk på, at vi behandler disse hudtilstande dagligt - så smid dine hæmninger og eventuelle skam over at se sådan ud. Snak løs og fortæl om dine oplevelser og din historie om, hvornår og hvordan din hud ændrede sig.

Det er meget sjældent, vi ikke kan forbedre en rosacea - men det kræver et samarbejde mellem dig og os. 


 GRATIS KONSULTATION 

Effektivt rosacea kurforløb

30 års erfaring med rosacea har givet os en god viden om hvor vigtigt det er at have balance i hudens egen kemi, kost og fugten i huden. 

Lider du af rosacea, vil vi anbefale dig, at starte i et kurforløb. 

Til hver behandling vurderer vi rødmen, betændelse og fugt i huden og blander de rigtige ingredienser. Syrer er vores foretrukne bestanddel i behandlingen. Dette skyldes,, at det er en ingrediens, huden selv indeholder. Denne balance skal på plads først, inden vi kan regulere resten af huden, og du langsomt, men stabilt ser din rosacea fortage sig. Kurforløb er beh. hver 10-14 dag x 6 behandlinger. Prisen er 599,- kr. pr gang..

At ændre en hud – uanset om det er indefra via kost eller i vores kurforløb med medicinsk udviklede ingredienser – vil det altid tage mindst 28 dage, (som er den normale cellefornyelsescyklus), inden du vil kunne begynde at se ændringer.

Det tager 3 måneder at genopbygge en hud med rosacea. Alt tager tid. Er du tålmodig, er resultatet værd at vente på, og din rosacea bliver kontrolerbar.

Rosaceasymptomer og -stadier

Rosacea finder i flere stadier:

Præ Rosacea: Rødmen ved fysisk aktivitet, varme drikke og frost samt varme


Rosacea Stadie 1:

Udvidede blodkar og nogle sprængte. Let kløe, lidt tørhed kan forekomme i denne rosacea.


Rosacea Stadie 2:

Her vil der foruden rødmen, spredte og udvidede blodårer være udslæt i form af hævelser og aknelignende udbrud med eller uden betændelse (papuløs rosacea). Huden bliver ofte olieret og meget sensitiv med en brændende og stikkende fornemmelse. Karsprængninger opstår ofte i dette stadie


Rosacea Stadie 3:

Dette stadium af rosacea er præget af samme elementer som i stadie 2, men forandringerne er mere markante. Der er intens rødmen i huden med talrige udvidede blodårer, aknelignende udbrud samt undertiden store, røde, hævede områder ind mellem ”akne”- udbruddene. En typisk ubehandlet rosacea.


Mere sjældne rosaceatyper er: Rhinophyma

Rhinophyma er en uregelmæssig forstørrelse af næsen. Det er slutresultatet af en fremadskridende betændelsestilstand, hvor huden fortykkes og får et klumplignende udseende. Denne er meget genetisk og rammer mest mænd.

Do & Don't med rosacea 

Rosacea bliver ofte trigget af vores livsstil og specifikke ting i hverdagen.

Don't 

 • Stress
 • Sukkerindtag
 • Sol, fed solcreme og solarium
 • Nymalede rum (giftstofpartikler)
 • Rygning
 • Varme drikke, stærke krydderier og fødevarer med stærke E-numre

Do

 • Oliefri solcreme er vigtig til en rosacea med akne.
 • Basisk kost ,væske og glæde

Kom til foredrag på Zoom

Hjemme fra kan du nemt logge på, og deltage i spændende foredrag om muligheder for at styrke hudbarrieren og optimere din huds sundhed.

Sammen med Britt Cordi holder jeg foredrag om huden og den hvedegræs juice Britt dyrker i England  med meget stort næringsværdi. Spækket med den sunde Klorofyl vitaminer og mineraler.

Et yderst spændende meget informativt og nede på jorden foredrag , hvor du selv kan få lov at stille spørgsmål. 

Foredraget foregår på dansk ( Dr. Britt P.hD er dansker men bosat i England ) og der er mulighed for at være helt anonym og blot at lytte, men også muligt at være aktiv og stille spørgsmål til Britt efter foredraget. Dit evt. webkamera bestemmer du også selv om skal være slukket eller tændt.                      

 • Skriv til info@mbisgaard.dk hvis du ønsker at deltage
 • Husk noter hvilken dato og dit navn
 • Der er kun plads til 10 på hvert foredrag
 • Du bestemmer selv om du vil have kamera på, men vi anbefaler det,
  fordi de giver en intim gruppe stemning - som vi ønsker.


Årsag til Rosacea

Følgende er under mistanke som kraftig påvirkning af rosacea/opstart af en rosacea


1. Tarmen og rosacea

Dårlig fordøjelse giver utæt tarm, da afføring ligger for længe i tarmen og forværrer rosacea grundet bl.a. candidasvampen (gærsvamp) og derigennem autoimmun sygdom.

For lidt mavesyre (ofte kommet af stress) betyder, at bakterierne i maden ikke nedbrydes, og  dermed vil Helicobactor Pylori-bakterien (mavesårsbakterie) formere sig og forværre hudtilstanden.

Test dig selv for dårlig fordøjelse og for balancen i mavesyre. Din rosacea er afhængig af dette.


2. Hormoner og rosacea

Kronisk stress (stresshormonet kortisol er et steroid, der dannes i binyrebarken).

Stress sætter en række processer i gang, som sætter huden i sidste række. Stress bevirker, at blodkar trækker sig sammen, og al næring går til de livsvigtige organer. Det betyder, at huden ikke modtager næring og væske. Når blodkar endelig udvider sig igen, gør de det med en sådan kraft, at blodkar kan briste, og permanent rødmen opstår i huden.

Stress bremser fordøjelsen og mavesyreproduktionen og forværrer rosacea.

Sænkning af østrogen, som er det kvindelige kønshormon  (begyndende overgangsalder fra medio 40) har en meget stor betydning for hudens forfald og for rosacea – specielt hvis den ligger genetisk.
3. Domodexmiden i rosacea

Studier har vist, at rosaceapatienter har større mængde demodexmider i huden end andre.

Du skal ikke gå i panik, når du læser dette - vi skal alle have denne  i huden for en sund balance.

Så lad være med at gå ud og skrubbe huden, men få hjælp til at nedsætte denne effektive produktion.

Den er medvirkende til kløe og rødmen og mange oplever en øjeblikkelig ændring når de er kommet igang med korrekt pleje til deres rosacea.


4. UV bestråling og rosacea

Det er ikke kun vigtigt at bruge solbeskyttelse uden på via SPF, men også indeni via antioxidanter fra maden.

Bl.a. lycopen fra opvarmede tomater (tabletter) samt A-, E- og C-holdig kost.

Du kan også supplere op med A- vit kapslerne solklar fra marts-oktober. Få vejledning hos Helsam

Mangel på indre solbeskyttelse kan få blodkar til at svulme op og dermed sprænge, når de bliver udsat for sollys.


5. Immunforsvar i rosacea

Rosacea menes at være en lille form for autoimmum sygdom , dvs. at immumforsvaret nedbryder alt, også friske, sunde celler.

Immunforsvaret producerer antibiotiske proteiner, kaldet cathelicidiner, for at bekæmpe infektion i bl.a. huden og går normalt kun efter bakterier og skadeligt væv.

Disse kan provokeres  af bl.a. solstråler  og infektion, og dannelsen bliver dermed for høj i rosaceahud.

6. Går rosacea i arv?

Der er ingen tvivl om, at rosacea går i generne – flere generationer tilbage kan der ofte spores rødmen m.v. i huden.

Hvordan er langtidsudsigterne?

Sygdommen er ufarlig, og prognosen er god for en klart forbedret hud med de behandlingsmuligheder, vi har idag.

Tilstanden kan ikke altid forebygges, men man bør undgå at bruge stærke medicinske cremer, da det er vores opfattelse og erfaring, at de blot får rosacea i dvale og ikke får den til at ligge latent - for til sidst at være ukontrollerbar. 

Specifik kost til Rosacea

Flavonoider Gog Klorofyl har betydning for de mindste af vores blodkars modstandskraft og til hud med svaghed i bindevævet. Findes i stærkt farvede plantedele som f.eks. solbær og rødbeder og alt grønt. Ofte størst indhold i den yderste del af frugten eller grøntsagen. 

Der er lavet mange undersøgelser på hvad der er antiinflammatorisk. Gurkemeje, oregano og grapefrugtkerneekstrakt samt omega 3 kan være værd at have fokus på grundet de høje indhold.

Snakker vi rødmen er Vandmelon, granatæble og solbær samt olivenolie spændende 

Visse kosttilskud har også effekt mod rosacea - jeg tager specialjuice med meget høje indhold af C-A - vit. og Klorofyl indhold.

Rette kost til Rosacea

Kostændringer alene vil ikke helbrede rosacea  – min egen erfaring er, at det at tilføre kroppen de byggesten, der skal bruges til at danne bindevæv, er det vigtigste.

Jeg drikker specialjuice, og mærker en aktivitet i min rosacea, når jeg stopper med lige netop denne - så den holder jeg mig til. Derudover er jeg obs på min kost ved ikke at indtage stærkt krydret mad, sukker og kraftige E-numre (aromat m.v.)

 • Spis basisk mad for at slå inflammationen i kroppen ned.
 • Nedsæt mængden af sukker og stærke krydderier og E-numre
 • A-vitaminholdig kost er betændelseshæmmende – og vigtig, hvis du har udbrud i din rosacea, samt i de lyse måneder som kosttilskud. 
 • C-vitaminholdig kost styrker immunforsvaret i alle rosaceatilfælde
 • E-vitaminholdig kost styrker blodkar og virker helende på alle rosaceatilfælde
 • Se en samlet oversigt over, hvad din rosacea vil synes om


Fedtstoffer og sukker

Der findes gode og dårlige fedtstoffer

Vores cellemembran indeholder de olier, du spiser. I denne membran omdannes fedtsyrerne til hormonlignende signalstoffer. Disse har stor indflydelse på, om vi rammes af inflammation, og om vores blodkar trækker sig sammen Begge dele er vigtige for en rosacea.

Derfor er det vigtigt at spise de rigtige olier og at holde det rigtige størrelsesforhold mellem Omega 3 og 6.

Sukker har en meget stor betydning for generelt alle uønskede hudtilstande som rosacea, uren hud , eksem og perioral dermatitis.

Giv dig tid til at se indslag omkring sukker med Jamie Oliver - det er tankevækkende.


Kontaktinformation

Marianne Bisgaard

Telefon (+45) 60 24 27 11 

E-mail info@mbisgaard.dk

CVR-nr. 45203956 

Kalkbrænderivej 5b,  7100 Vejle C

 


Parkering : Stort parkeringshus 100 m fra klinikkenIndhold

Åbningstider i Vejle

Mandag     09.00 - 17.30

Tirsdag      09.00 - 17.30

Onsdag     09.00 - 17.30

Torsdag     09.00 - 17.30

Fredag       09.00 - 16.00

Lørdag       09.00 - 12.00

Søndag      LUKKET


Udvidede åbningstider

Efter aftale 07.00 - 19.00


Følg med på facebook og Instagram


Køb produkter online her

Køb gavekort online her
Copyright © 2023 Marianne Bisgaard

Design og udvikling Acaao