B
o
o
k

N
o
w
K
o
n
t
a
k
t

Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Ring til os - 75 84 00 11
Shopping Cart - 0,00 DKK

Ingen produkter i kurven.

Nyttige behandlinger og link

Marianne-Nyttige-link-2-1At se godt ud – eller bare at ligne sig selv lidt – betyder meget for kræftramte kvinder og mænd. De oplever ofte en manglende forståelse fra andre mennesker, hvorfor de  bruger tid og energi på at fokusere på deres udseende i stedet for kun at koncentrere sig om deres sygdom.

Hvis du er kræftramt, skal du tillade dig selv at være forfængelig, og vis gerne, at du er det.

At drage fokus mod dit udseende giver dig selvtillid, et overskud og et frirum.

Du finder her på siden en masse info og links til forskellige sider, som har hjulpet mange af vore kunder gennem den store belastning, det er for udseendet at få kræftbehandling.

Hvordan påvirker strålebehandling min hud?

Hvis du får strålebehandling, bliver din hud meget sart og skal behandles meget varsomt, for at undgå karsprængninger.

Pas på solen ved at benytte solcreme og forebyg frostskader ved at benytte en kuldecreme.

Har du i forbindelse med evt. operation fået fjernet en eller flere lymfer, er en høj solfaktor vigtig for at beskytte de resterende lymfer. Lymferne kommer på overarbejde pga. solen og varmen og kan udvikle den varige bivirkning, kaldet lymfødem. Det første år efter stråler er et let tørklæde på det bestrålede område – sammen med solcreme – at anbefale.

Hvordan påvirker kemobehandling min hud?

Kemobehandling mærkes hurtigt på huden. Kemoterapi er stoffer, som slår celler, der deler sig, ihjel. Idet hudceller vokser hurtigt med en fornyelse hver ca. 20 dag, rammes de også hurtigt af kemoen. Huden kan blive grå, tør og skællende, danne revner eller få knopper og blærer.

Hvorfor forsvinder min huds spændstighed og glød?

Dette skyldes, at man under behandling ofte ikke får drukket væske nok. Samtidig taber de fleste fedtvæv og vægt, hvilket har betydning for en glat hudoverflade.

Hvad kan jeg gøre for at undgå dette ?

Det bedste, du kan gøre, er at søge professionel hjælp ved en hudklinik, du har tillid til. Her vil de sammensætte en matchende pleje til den behandling, du får, så synergieffekten opstår mellem påvirkninger og behov.

Overordnet set vil et program bestå af milde, men aktive, behandlinger, hvor du vil genvinde glød og fugt. Disse behandlinger vil bestå af fugtgivende, beroligende og genopbyggende ingredienser og virkstoffer. Aldrig frugtsyre, kemiske peelinger eller stærkt aktive behandlinger.

Hjemmepleje er ikke nok for at få huden i balance – men det er med til at skabe beskyttelse og en behagelig fornemmelse.
Her er det vigtigt at bevæge sig over i bio medicinsk hudpleje ( Exuvance, Mesoestetic, Is Clinical m.fl.), hvor du finder høj aktive ingredienser,
som reparerer i underhuden og balancerer langt bedre end kosmetisk hudpleje.

Pas på med korn peelinger og stærke masker.

Jeg vil anbefale at spise olie, hvilket har en positiv effekt på opheling samt næringen af huden. Spørg ved Helsam efter en god olie til netop dette problem.

Tørre læber kan du selv lave en scrub til ud af honning/hvedekimsolie og sukker eller kom ned og prøv vores egen home made – den er vi lidt stolte af.

Ansigtsbehandling

Har du lyst til at besøge os, er du velkommen til her at booke en tid til en ansigtsbehandling, hvor vi kigger på dine udfordringer i huden og får den i balance.

Ansigtsbehandling 60 min 


Blufærdighed

Det kræver ved nogen overvindelse at smide tørklædet  eller parykken. Det behøver du ikke, for naturligvis kan du beholde det på under behandlingen. Men føler du dig tryg, så bed om et hårnet, inden du tager tørklædet elle paryk af, så du ikke føler dig blottet og spørg om du kan få lidt massage af hovedbunden med en stimulerende skum til at fremme hårvækst, hvis du er færdig med din behandling og venter på at håret kommer tilbage.

 

 Føl dig “Feminint beruset” !

Ja nu ved jeg, at min webmaster siger, at sådan et begreb som “Feminint beruset” ikke findes – men jeg tror, du som kvinde, ved, hvad jeg mener.

En følelse af at have gjort noget for sig selv, som har fremmet ens syn på sit udseende – vi bliver glade, får selvtillid – ja vi bliver lidt beruset af at være feminine.

Her er nogle tip til, hvordan denne følelse kan opstå:

Påfør dine negle den skønneste lak eller poler dem op, hvis de er angrebet af kemo behandlingen og forkæl dem med en skøn olie bagefter.

Masser hænderne og hæle som ofte sprækker hver aften ind i en hvedekimsolie efter først at have peelet dem med lidt sukker og madolie.

Brug nogle lækre store øreringe – er du gusten i ansigtsfarven af kemoen – så vælg hvidguld eller sølv.

Find et par smarte briller med vinduesglas – så føler du dig knap så nøgen, og de giver en god karakter til ansigtet .

Er du ikke vant til at bruge nederdel? Så ud i byen med dig og find et par skønne nylon- eller kraftigere strømpebukser dertil – fyldt med mønster.

 

 

Kan jeg gøre noget mod hårtab ?

JA – det kan du.

Når du får kemo– og/eller strålebehandling, bliver cellerne i hårrødderne påvirket, og en normal vækst er dermed ikke mulig. Typisk vil hårene komme frem frem nogle måneder efter endt behandlingsforløb. Nogle får krøllet hår, andre tyndt hår – nogle er heldige at få deres hårvækst, som de kender, tilbage.

Under denne periode med behandling, kan jeg anbefale meget varmt et spot produkt, som stimulerer cirkulationen eller hovedbundsmassage. Når du er færdig med dit behandlingsforløb og de små dun er påvej skal du i gang med de mere aktive produkter, som får bragt balancen tilbage i hårsækken og givet den næring der skal til for en hurtig og tæt hårvækst. Til den tid kan du hente lidt hjælp, hvis du ikke syntes, det går hurtigt nok.

Videnskaben har fundet frem til den rette kombination af forskellige urter og vitaminer til at fremme hårvækst og danne balance i hårsækken igen.

Jeg vil meget varmt anbefale dig at kigge ind på klinikken, og får vejledning, så du kan få et sundt og kraftigt hår efter endt behandling.

En lidt dyrere løsning er :

http://www.haarklinikken.dk/

Hårtab på bryn og vipper se nedenstående.

 

Naturlig Permanent make-up på bryn og vippekant :

Har du helt mistet bryn og vipper er permanent make-up – hvis det laves rigtigt – en måde at genskabe karakter i ansigtet.

Den moderne udgave af permanent makeup er let og meget mere naturlig, end den engang var med de buede mågebryn!

Du kan vælge imellem en fuld skravering over hele brynet eller at få pigmenteret små streger, som ligner hårstrå.

Begge dele virker let og naturligt, og vi rådgiver dig gerne.

En permanent streg omkring øjet, placeret der hvor vipperne før sad, giver en følelse af ikke at være helt bar og nøgen i ansigtet.

Spørg din læge eller sygeplejerske hvornår, i dit behandlingsforløb, det vil være bedst at få det gjort.

Se lidt før og efter billeder her :

https://www.mariannebisgaard.dk/permanent-make-up


Lækre Tørklæder med fylde indbygget :

Mange af vores kræftramte kunder bærer rigtig flotte tørklæder og pyntebriller , som giver karakter i deres udseende og giver en fornemmelse af ikke at være nøgen.

Christine Headwear har tørklæder lavet af bl.a. mælkeprotein og økobambus, og noget af deres salg går til Look Good Feel Better organisationen.

www.christineheadwear.dk

Mangler du inspiration til at sætte tørklæderne? Så se her:

https://www.youtube.com/results?search_query=christineheadwear


Paryk

Der er god hjælp at hente hos ved Parykstedet i Vejle.

Kirsten er sød og skulle være meget ærlig omkring valget af type paryk, som passer dig.

 

Hvordan lægger jeg makeup?

Organisationen Look good Feel better holder makeupkurser for kvinder i ambulant behandling for kræft. Dette fungerer som en mødregruppe, hvor du sammen med ligestillede får løst de skønhedsudfordringer, som er forbundet med kræftbehandling.

Du deltager selv aktivt i at fremme dit skønhedspotentiale.

Få masser af inspiration og lær dem at kende her:

http://www.lookgoodfeelbetter.dk/

I Vejle kan du se datoerne for dette år her:

http://www.lookgoodfeelbetter.dk/vejle-sygehus/


Åbent hus hos hudlægen:

1 gang om året er der gratis tjek ved hudlæger landet over. Her kan du uden tidsbestilling komme til tjek – men har du allerede et modermærke eller en hudforandring, som du er urolig for, så bestil en tid med det samme og vent ikke på åbent husarrangementet.

Ligger du inde med nyttige links?

Har du nogle gode links, som du mener, kan glæde andre, lægger vi dem gerne på siderne.

Send til info@mbisgaard.dk

Kraeftens-bekaempelse-internet-og-hjemmeside-2018-aug-2019

Mobile version: Enabled

Ny Hjemmeside

Går i luften om få dage

* Mere overskuelig

* Nemmere booking med app

* Fuldstændig opdateret

Glæd dig