B
o
o
k

N
o
w
K
o
n
t
a
k
t

Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Ring til os - 75 84 00 11
Shopping Cart - 0,00 DKK

Ingen produkter i kurven.

HVAD ER KRÆFT I HUDEN?

Hvad-er-huden-1De fleste mennesker farer sammen, når de hører ordet hudkræft eller modermærkekræft.

Men som med alle andre kræfttyper er der forskellige typer.

Ens for alle – bliver de opdaget hurtigt, kan de helbredes.

I mine snart 30 år som kosmetolog mærker også jeg en stigning i forandringer af hud eller modermærker inden for de seneste år.

Alvoren i denne stigning er til at føle på, og jeg har derfor valgt at lade hele min erhvervsstøtte 2017 /2018 gå til Kræftens Bekæmpelse.

 

Med disse sider håber jeg at få dig til at forstå alvoren i denne acceleration –  fortidens synder som solarium og en ubeskyttet barndom i solen er nogle af årsagerne.

Jeg vil understrege, at vi på ingen måde stiller diagnose omkring modermærke eller hudkræft på klinikken. Du skal opsøge din læge ved forandringer.

Hvad er kræft?

Kræft er en sygdom, som opstår i kroppens celler. Kroppen består af milliarder af celler med bestemte funktioner. Når en celle visner hen, erstattes den af en ny celle. Nye celler opstår ved, at de eksisterende celler deler sig. Men cellerne kan begynde at dele sig for meget og danne en kræftknude. Fra knuden kan kræftcellerne sprede sig via blodet og lymfer til andre steder i kroppen. Hudkræft og modermærkekræft er to vidt forskellige kræfttyper.

Hvilke kræfttyper er mest almindelig i huden ?

Basalcellekræft

Basalcellekræft opstår i hudens basalceller, som ligger nederst i hudens lag. Den kaldes også for basocellulært karcinom og er den hyppigste form for hudkræft.

Den optræder mest på de soludsatte steder som ansigt, ører, hals, nakke og bryst, da den er forårsaget af solens ultraviolette stråler.

Typisk starter den som små knuder, der kan udvikle sig til åbne sår, som ikke vil hele op.

Denne type hudkræft vokser meget langsomt og spreder sig kun sjældent. Behandlingen er enten operation eller strålebehandling lokalt.

 

Pladecellekræft

Pladecellekræft kaldes også planocellulært  eller spinocellulært karcinom og opstår ofte fra hudtilstanden aktinisk keratose, som er en hudskade, opstået af solens påvirkning.

Den kendetegnes ofte som forhøjet hud med ru overflade eller røde pletter, der skæller. Ses ofte i panden og de soludsatte områder.

Opdages den tidligt, er den let at behandle, men kan omvendt også trænge dybere ind i huden og medføre permanent skade samt sprede sig, hvis den ikke behandles.

 

Modermærkekræft –  Modermærkekræft er ikke almindelig hudkræft

Det er vigtigt at skelne almindelig hudkræft fra modermærkekræft (malignt melanom). Modermærkekræft forekommer også hyppigt i huden, men er en helt anden og mere alvorlig kræfttype.

Modermærker er, som du ved, de små brune pletter på huden, som kan variere i form, grad af farve og tykkelse – og det er de tre ting, du skal være obs på.

KONTAKT DIN LÆGE VED DEN MINDSTE MISTANKE.

Kraeftens-bekaempelse-internet-og-hjemmeside-2018-aug-2019

Mobile version: Enabled

Ny Hjemmeside

Går i luften om få dage

* Mere overskuelig

* Nemmere booking med app

* Fuldstændig opdateret

Glæd dig