B
o
o
k

N
o
w
K
o
n
t
a
k
t

Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Ring til os - 75 84 00 11
Indkøbskurv - 0,00 DKK

De rigtige fedtstoffer gavner huden

Olive oil poured from an original bottle into a spoon isolated on white background

Vidste du, at vores cellers sundhed har meget stor betydning for vores egen generelle sundhed og meget stor betydning for din hud.

Cellens dobbeltmembran består af fedt. Det er meget vigtigt for cellens modstandsdygtighed, at membranen består af den rigtige type fedt, nemlig fedtstoffer af høj kvalitet, for at den kan klare sin specifikke arbejdsopgave i ect. Vævet.

Vores cellemembran indeholder de olier, du spiser, og du er dybt afhængig af kvaliteten af den signalværdi, dine celler giver til kroppen.

Jeg foretrækker i hvert fald celledeling af celler med sundt fedtstof snarere end deling af inaktive, dårlige celler.

Både i min hud og i min krop.

Fedtstoffer er sunde, men mange af os spiser for mange Omega 6 kontra Omega 3.

I cellemembranerne omdannes alle fedtsyrerne til hormonlignende signalstoffer. Disse har stor indflydelse på, om vi rammes af inflammation, om vores blodkar trækker sig sammen, og om blodpladerne klumper sig sammen og bliver til blodpropper.

Kroppen kan ikke danne ubegrænset mængde af signalstoffer. Derfor konkurerer Omega 3 og Omega 6 om at blive omdannet til et signalstof.

Spiser du for meget Omega 6, som er planteolier, er det desværre overvejende dem, som lægger beslag på enzymerne i stofskiftet. Dermed dannes der mange flere signalstoffer fra Omega 6 end fra Omega 3.

Problemet er bare, at Omega 3 er langt bedre til at dæmpe inflammationer i kroppen og dermed i huden end Omega 6.

Du må ikke stoppe med at spise Omega 6 – det handler bare om den rette fedtsammensætning.

En ideel indtagelse i forholdet mellem Omega 6- og Omega 3-fedtsyrer er mellem 4:1. Hos mange ligger den desværre på 15:1

Dårlige Omega 6

Billige vegetabilske planteolier  som soja-, majs- eller vindruekerneolie.

Hold øje med de skjulte Omega 6-kilder:

Ovnkartofler, nudelsupper, tærter, slik, mayonaiseprodukter, købedressinger, tun i olie, chips, kødkvæg, som ikke er fra friland, ristede løg, fastfood, kager, kiks og brød, færdigretter, pålægssalater, tortillas, dejblandinger, frugtpålæg, opdrættet fisk, bouillonterninger, pulversupper m.v

Gode Omega 6:

Kæmpe natlysolie og hjulkroneolie, som er rige på GLA.

For meget Omega 6 kan give hudproblemer:

Dette høje forhold mellem Omega-6 og Omega 3-fedtsyrer i vores moderne kost spiller sandsynligvis en rolle i udbredelsen af inflammatoriske hudsygdomme såsom akne, psoriasis og rosacea. Sørg derfor, hvis du lider af disse, for at få bragt forholdet i balance.

Mangel på Omega 6 kan også give hudproblemer

Mangel på linolsyre Omega 6 kan føre til: eksem, hårtab, større modtagelighed for infektion og dårlig sårheling

Omega 3 finder du i:

Hørfrø – Husk at det skal være knuste hørfrø og de skal indtages indenfor 15 min.  Ellers får man ikke max omega 3 udbyttet. Man kan evt. knuse dem i en kaffekværner i maks. 20 sek.

Spinat og avocado, valnødder, rapsolie, valnøddeolie, hampefrø plus især i fede fisk som makrel, sild og laks samt skaldyr.

Koncentreret fiskeolie som den, man køber i kapsler, er den bedste kilde til Omega 3-fedtsyrer, fordi kapslerne har det højeste indhold af Omega 3-fedtsyrer i procent af det totale fedtindhold.

Lider du af rosacea, er det vigtigt, at du spiser lecithin, som sørger for at holde væsken inden i cellen, så den ikke siver ud og giver forstørrelser i vævet, som man ser det med rosacea på næsen.

Mobile version: Enabled